U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aardbei-rabarbercrumble met limoen-yoghurtroom

30 min bereidingstijd
30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 100 g Aviko Rösti Original, ontdooid
  • 100 g bloem
  • 75 g boter
  • 125 g suiker
  • 400 g rabarber
  • 400 g aardbeien
  • 1 limoen
  • 100 ml slagroom
  • 150 g Griekse yoghurt
  • Rasp, ovenschaal (22 cm ø) of 4 eenpersoonsovenschaaltjes

Bereiding:

    • Verwarm  de oven voor tot 200 ºC. Kneed met één hand van de bloem, de boter en 50 g suiker een kruimelig deeg. Kneed de ontdooide rösti door de deegkruimels.
    • Maak de rabarber en de aardbeien schoon. Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Snijd ook de aardbeien in stukjes.
    • Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de vrucht en pers de limoen uit. Verwarm in een steelpan het limoensap met 25 g suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Laat de limoensiroop afkoelen tot kamertemperatuur.
    • Meng de rabarber en de aardbeien met 50 g suiker en verdeel het fruit over de ovenschaal(tjes). Strooi er de deegkruimels over.
    • Bak de crumbles in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
    • Klop de slagroom stijf. Roer de limoensiroop door de yoghurt. Spatel er de slagroom en de limoenrasp door.
    • Laat de crumbles uit de oven 5 minuten staan, zodat de deegkruimels iets afkoelen en knapperig worden. Serveer de crumble met een lepel limoen-yoghurtroom.
    • (Pssst... niemand ons geheim verklappen: voor een extra volle en knapperige smaak kneden we wat rösti door de deegkruimels!)

 

  • Tip Is het rabarberseizoen voorbij? Vervang de rabarber dan door pruimen of appels.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 555 kcal
  • 29 g vet waarvan 19 g verzadigd
  • 64 g koolhydraten
  • 7 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 0,1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen