Aardbei-rabarbercrumble met limoen-yoghurtroom
30 min bereidingstijd
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kneed met één hand van de bloem, de boter en 50 g suiker een kruimelig deeg. Kneed de ontdooide rösti door de deegkruimels.
- Maak de rabarber en de aardbeien schoon. Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Snijd ook de aardbeien in stukjes.
- Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de vrucht en pers de limoen uit. Verwarm in een steelpan het limoensap met 25 g suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Laat de limoensiroop afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng de rabarber en de aardbeien met 50 g suiker en verdeel het fruit over de ovenschaal(tjes). Strooi er de deegkruimels over.
- Bak de crumbles in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
- Klop de slagroom stijf. Roer de limoensiroop door de yoghurt. Spatel er de slagroom en de limoenrasp door.
- Laat de crumbles uit de oven 5 minuten staan, zodat de deegkruimels iets afkoelen en knapperig worden. Serveer de crumble met een lepel limoen-yoghurtroom.
- (Pssst... niemand ons geheim verklappen: voor een extra volle en knapperige smaak kneden we wat rösti door de deegkruimels!)
- Tip Is het rabarberseizoen voorbij? Vervang de rabarber dan door pruimen of appels.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 555 kcal
- 29 g vet waarvan 19 g verzadigd
- 64 g koolhydraten
- 7 g eiwit
- 4 g vezels
- 0,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen