U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aardappelspies met groenten en sinaasappel

20 min bereidingstijd
15-20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 40 Aviko Aardappelbolletjes, ontdooid
  • 350 g spruiten of 1 courgette
  • 1 sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • 8 spiesen, bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Maak de spruiten schoon en kook ze in water met zout 4 minuten voor. Giet de spruiten af en laat goed uitlekken. Of snijd de courgette in (halve) plakjes van ½ cm dik.
  • Rijg om en om de aardappelbolletjes en de spruiten of courgette aan de spiesen.
  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de spiesen op de bakplaat en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie. Bak de spiesen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Boen intussen de sinaasappel schoon. Rasp boven een kom de oranje schil eraf en rasp ook de knoflook. Voeg de blaadjes van het takje tijm en 5 eetlepels olijfolie toe.
  • Leg de spiesen op een (voorverwarmde) schaal en besprenkel ze met de geurige sinaasappel-tijmolie.

 

De geurige sinaasappel-tijmolie maakt deze spiesen met knapperige aardappelbolletjes en groenten niet alleen mooi af, maar zorgt ook nog eens voor een heerlijk kerstaroma.
 
Tip: Voorbereiden kan 1 dag van tevoren: rijg de spiesen alvast en leg ze afgedekt in de koelkast.
 
Iemand anders blij maken met dit gerecht?
Vraag ze de spiesen te verwarmen in de oven in 8-10 minuten op 180 ºC en doe de sinaasappelolie er apart bij.

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Aardappelbolletjes

Voedingswaarden per persoon

  • 505 kcal
  • 35 g vet waarvan 5 g verzadigd
  • 39 g koolhydraten
  • 5 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 1,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen