Aardappelspies met groenten en sinaasappel
20 min bereidingstijd
15-20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Maak de spruiten schoon en kook ze in water met zout 4 minuten voor. Giet de spruiten af en laat goed uitlekken. Of snijd de courgette in (halve) plakjes van ½ cm dik.
- Rijg om en om de aardappelbolletjes en de spruiten of courgette aan de spiesen.
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de spiesen op de bakplaat en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie. Bak de spiesen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Boen intussen de sinaasappel schoon. Rasp boven een kom de oranje schil eraf en rasp ook de knoflook. Voeg de blaadjes van het takje tijm en 5 eetlepels olijfolie toe.
- Leg de spiesen op een (voorverwarmde) schaal en besprenkel ze met de geurige sinaasappel-tijmolie.
De geurige sinaasappel-tijmolie maakt deze spiesen met knapperige aardappelbolletjes en groenten niet alleen mooi af, maar zorgt ook nog eens voor een heerlijk kerstaroma.
Tip: Voorbereiden kan 1 dag van tevoren: rijg de spiesen alvast en leg ze afgedekt in de koelkast.
Iemand anders blij maken met dit gerecht?
Vraag ze de spiesen te verwarmen in de oven in 8-10 minuten op 180 ºC en doe de sinaasappelolie er apart bij.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 505 kcal
- 35 g vet waarvan 5 g verzadigd
- 39 g koolhydraten
- 5 g eiwit
- 7 g vezels
- 1,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen