U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aardappel-Tijmbrood met Parmezaan

1 brood
20 min bereidingstijd + 1,5 uur wachten + afkoelen
25-30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

  • 300 g Aviko Aardappel Dobbelsteentjes (verpakking 750 g), ontdooid
  • 400 g bloem, gezeefd
  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 2 el olijfolie
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • 3 el tijmblaadjes
  • Keukenmachine of staafmixer met hakmolen, mixer met deeghaken, bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Maal de aardappelblokjes in de keukenmachine of in porties in de hakmolen van de staafmixer fijn (maar niet tot puree!).
  • Strooi 5 gram zout in een kom. Zeef de bloem erboven. Maak een kuiltje in het midden en strooi er de gist in. Voeg langs de rand de gemalen aardappel, de olijfolie en 250 ml handwarm water toe. Kneed alles in de keukenmachine of met de mixer tot een soepel deeg.
  • Kneed de kaas en de tijm door het deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg nog plakt.
  • Laat het deeg onder een schone doek op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
  • Vorm van het deeg een mooi brood en leg op de bakplaat. Laat het brood afgedekt nogmaals 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor tot 200°C.
  • Bak het brood in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 290 kcal
  • 7 g vet waarvan 2 g verzadigd
  • 44 g koolhydraten
  • 10 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 0,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen