Zwitserse kip met rösti mini
25 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Schep de kipfiletreepjes erdoor en bak 3 minuten mee.
- Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten. Schenk de wijn en vervolgens 175 ml slagroom in de pan. Breng tegen de kook en draai het vuur laag.
- Bereid de rösti mini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de sperziebonen in water met zout in 5-6 minuten beetgaar. Roer de bloem met de resterende 75 ml slagroom tot een papje.
- Schenk het bloem-roommengsel bij de kipreepjes en laat zachtjes binden tot een dikke romige saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de kipreepjes met de champignons en roomsaus over 4 borden. Bestrooi met de peterselie. Schep de sperziebonen erbij en serveer met de Rösti Mini.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 760 kcal
- 45 g vet waarvan 18 g verzadigd
- 49 g koolhydraten
- 33 g eiwit
- 11 g vezels
- 2,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen