U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Zwitserse kip met rösti mini

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti
    Mini (600 g)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • 2 el olijfolie
  • 600 g (fijne) sperziebonen, schoongemaakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el bloem
  • 400 g kipfiletreepjes
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 250 g champignons, in plakjes

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Schep de kipfiletreepjes erdoor en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten. Schenk de wijn en vervolgens 175 ml slagroom in de pan. Breng tegen de kook en draai het vuur laag.
  • Bereid de rösti mini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de sperziebonen in water met zout in 5-6 minuten beetgaar. Roer de bloem met de resterende 75 ml slagroom tot een papje.
  • Schenk het bloem-roommengsel bij de kipreepjes en laat zachtjes binden tot een dikke romige saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de kipreepjes met de champignons en roomsaus over 4 borden. Bestrooi met de peterselie. Schep de sperziebonen erbij en serveer met de Rösti Mini.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 760 kcal
  • 45 g vet waarvan 18 g verzadigd
  • 49 g koolhydraten
  • 33 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 2,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen