U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Traybake met kip, aardappelkroketjes en pompoen

20 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelkroketjes (750 g)
  • 4 kleine kipfilets (zie tip)
  • ½ tl kerrie
  • 6 el olijfolie
  • 1 biologische muskaatpompoen
  • 4-5 takjes rozemarijn
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes platte peterselie
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Meng 3 eetlepels olijfolie met de kerrie en peper naar smaak. Wrijf de kipfilets in met de kerrieolie en leg ze op de bakplaat.
  • Halveer de pompoen en schep met een lepel de draden en pitten eruit. Snijd de pompoen in stukken van 3 cm.
  • Leg ook de pompoen met de aardappelkroketjes op de bakplaat. Besprenkel de pompoen met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Leg de takjes rozemarijn ertussen.
  • Rooster de kip met de pompoen en aardappelkroketjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten mooi bruin en gaar.
  • Schep intussen de yoghurt in een schaaltje. Pers of rasp de knoflook erboven en roer goed. Hak de peterselie grof.
  • Bestrooi de traybake met de peterselie en serveer met de knoflookyoghurt.

 

Alles op één bakplaat is niet alleen handig en erg lekker, je kunt het gerecht ook prima voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Reken dan op 5-10 minuten extra oventijd.

 

Tip: Sla dikke of grotere kipfilets tussen vershoudfolie met een vleeshamer of deegroller platter, zodat ze gelijktijdig met de aardappelkroketjes gaar zijn.

 

Variatietip: Vervang de kipfilets door braadworstjes of zalmfilets.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 740 kcal
  • 43 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 57 g koolhydraten
  • 28 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 4,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen