U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Spinazie-ovenschotel met ei, tomaat en mozzarella

20 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Spinazie (750 g)
  • 4 eieren
  • 4 tomaten
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g)
  • 2 takjes basilicum
  • Ovenschaal (18 x 24 cm)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verwarm de spinaziepuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de eieren in 7 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water.
    Snijd intussen de tomaten en de mozzarella in plakjes. Dep de plakjes goed droog met keukenpapier.
  • Pel de eieren en snijd ze ook in plakjes. Hak de helft van de basilicumblaadjes fijn.
  • Schep de helft van de spinaziepuree in de ovenschaal en strijk glad. Verdeel er de plakjes ei over. Bedek met de helft van de plakjes tomaat en mozzarella. Bestrooi met de fijngehakte basilicum en peper naar smaak.
  • Schep de rest van de spinaziepuree erop en strijk weer glad. Leg er de rest van de plakjes tomaat en mozzarella op. Bestrooi met wat peper.
  • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat uit de oven 5 minuten rusten en garneer de ovenschotel dan met de blaadjes van het laatste takje basilicum.

    Een ovenschotel met laagjes spinaziepuree, ei, tomaat en mozzarella: dit gerecht wordt gegarandeerd een blijvertje!

 

  • Tip:  Vervang de plakjes ei eens door gegrilde reepjes paprika of gegrilde plakjes aubergine of courgette.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 400 kcal
  • 21 g vet waarvan 14 g verzadigd
  • 28 g koolhydraten
  • 23 g eiwit
  • 3 g vezels

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen