U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Puree met broccoli, gerookte zalm en pesto

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Mashed Potato (750 g)
  • 2 sjalotten
  • 600 g broccoli
  • 2 el olijfolie
  • 2 el groene pesto
  • 200 g gerookte zalm in plakjes
  • Handvol kleine blaadjes basilicum

Bereiding:

  • Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
  • Snipper de sjalotten. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in kleine blokjes.
  • Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de broccoli toe en bak in 6-8 minuten knapperig gaar.
  • Voeg de puree toe. Verwarm de puree op matig vuur. Roer regelmatig en voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
  • Schep de pesto door de puree en breng op smaak met peper. Leg de plakjes zalm losjes op de puree en bestrooi met de basilicumblaadjes.
  • Lekker snel in één pan gemaakt en zo op tafel. Met gerookte zalm geef je de puree een wow-effect. Weinig moeite, genieten!
  • Tip: Strooi met de basilicumblaadjes ook wat geroosterde pijnboompitten of kappertjes over de puree.
  • Variatietip: Vervang de gerookte zalm gerust door gerookte kip, parmaham of salami. Liever geen vlees of vis? Plakjes of blokjes kaas zijn ook heerlijk!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 435 kcal
  • 25 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 29 g koolhydraten
  • 19 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 2,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen