U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Paella met kip, chorizo en zoete aardappel

40 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappelblokjes (450 g)
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 g chorizo (worst), in blokjes
  • 2 buisjes saffraandraadjes (à 0,05 g)
  • 1 l warme kippenbouillon
  • 400 g kipfilet, in stukjes
  • 300 g paellarijst
  • 2 vleestomaten, in blokjes
  • 1 rode puntpaprika, in ringen
  • 100 g tuinerwten extra fijn (diepvries)
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen, in partjes

Bereiding:

  • Verhit in een paella- of hapjespan de olijfolie. Bak de ui met de chorizo in 4 minuten glazig. Week de saffraan in de warme bouillon.
  • Bak de kipfilet in 4 minuten met de ui en de chorizo. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schep de tomaat door de rijst.
  • Schenk de helft van de bouillon erbij en laat de rijst de bouillon in 8-10 minuten zachtjes kokend opnemen.
  • Voeg de aardappelblokjes, de erwtjes en de rest van de bouillon toe en breng tegen de kook. Leg de paprikaringen op de rijst en laat de paella nog 10 minuten zachtjes garen.
  • Breng de paella op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie. Serveer met de partjes citroen.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 845 kcal
  • 34 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 91 g koolhydraten
  • 39 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 4,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen