U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gevulde pompoen met mediterrane puree en parmezaan

20 min bereidingstijd
30-45 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 500 g Aviko Aardappelpuree Spinazie
  • 2 kleine of 1 grote biologische pompoen(en)
  • 75 g zongedroogde tomaten in olie (pot)
  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • Handvol basilicumblaadjes
  • 75 g Parmezaanse kaas + wat extra
  • 2 el olijfolie
  • 75 g rucola
  • Bakplaat of braadslede

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de kap van de pompoen. Schep met een lepel de pitten en de draden uit de pompoen(en).
  • Hak de tomaatjes, olijven en basilicum fijn. Rasp de kaas. Schep de tomaatjes, olijven, basilicum en 50 gram van de kaas door de puree. Breng op smaak met peper.
  • Schep de puree in de uitgeholde pompoen(en). Bestrooi met de rest van de parmezaan en besprenkel met de olijfolie.
  • Zet de pompoen(en) op de bakplaat en leg de kapjes erbij. Rooster de pompoen in de voorverwarmde oven in 30-45 minuten gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door de pompoen glijdt.
  • Strooi de rucola op een schaal. Zet er de pompoen(en) op en serveer met wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
  • Snijd de pompoen aan tafel met een scherp mes in mooie parten.

Pompoen in z’n geheel op tafel is makkelijk, maar steelt vooral de show.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 350 kcal
  • 21 g vet 8 g verzadigd
  • 23 g koolhydraten
  • 14 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 2,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen