U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Geroosterde courgette met kruiden-zoutrub en venkelpuree

20 min bereidingstijd
15 - 20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Naturel (à 750 g)
  • 2 courgettes
  • 1 tl fleur de sel
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Snufje peper
  • 2 takjes tijm
  • 4 el olijfolie
  • 600 g venkel
  • 1 sjalot
  • 1 tl venkelzaad
  • 100 ml droge witte wijn
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Halveer de courgettes in de lengte. Leg de helften op de bolle kant op de bakplaat.
  • Meng zout, knoflook- en paprikapoeder met de blaadjes van de takjes tijm. Wrijf het snijvlak van de courgettes in met deze kruiden-zoutrub. Besprenkel daarna de courgettes met 2 eetlepels olijfolie.
  • Rooster de courgettes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar.
  • Snijd de venkel in reepjes; bewaar het venkelgroen. Snipper de sjalot fijn.
  • Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de sjalot met het venkelzaad 1 minuut. Voeg de venkelreepjes toe en bak 2 minuten mee zonder te kleuren.
  • Schenk de wijn in de pan en smoor de venkel in 10 minuten zachtjes gaar. Verwarm intussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de puree door de venkel. Breng op smaak met peper.
  • Schep de venkelpuree op een schaal of 4 borden en leg er de geroosterde courgettes bij. Bestrooi met het bewaarde venkelgroen.
  • Inwrijven met een ‘rub’ van zout, knoflook, paprikapoeder en tijm tilt de courgette naar een next level. Aan de puree voegen we in witte wijn gesmoorde venkel toe: genieten!
  • Tip: De zout-kruidenrub is ook heerlijk voor zalm- of kipfilet.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 390 kcal
  • 20 g vet waarvan 6 g verzadigd
  • 38 gram koolhydraten
  • 8 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 1,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen