U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gegratineerde sperziebonen met spekjes en rösti

20 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Rondjes Naturel (750 g)
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 450 g sperziebonen (diepvries, 450 g)
  • 150 g geraspte jongbelegen kaas
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes met de ui en de knoflook 5 minuten.
  • Voeg de bevroren sperziebonen toe en bak ze in 8 minuten beetgaar. Leg intussen de röstirondjes op de bakplaat.
  • Verdeel het sperziebonenmengsel op en rond de rösti. Bestrooi met de kaas en peper naar smaak.
  • Bak de röstirondjes met de sperziebonen en de kaas in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

 

Sperziebonen staan al jaren in de top van de meest gegeten én geliefde gezinsgroenten van Nederland. Met dit gerecht voeg je vast een familiefavoriet toe aan je doordeweekse repertoire.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 745 kcal
  • 47 g vet waarvan 16 g verzadigd
  • 51 g koolhydraten
  • 25 g eiwit
  • 10 g vezels
  • 4,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen