U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Zoete aardappeltaart met vanilleglazuur

20 min bereidingstijd + 1 uur wachten en afkoelen
50-55 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 250 g Aviko Zoete Aardappelblokjes (zak 450 g) 

  • 300 g ongezouten roomboter

  • 225 g suiker

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • 3 eieren

  • 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd

  • 1 tl gemalen kaneel

  • 1 tl gemalen gember

  • ½ tl gemalen nootmuskaat

  • 1 sinaasappel

  • 75 g walnoten, grofgehakt

  • 200 g poedersuiker

  • 200 g verse roomkaas naturel

  • Mixer, keukenmachine, ingevette springvorm (van 24 cm doorsnede)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 160 °C. Klop met de mixer of in de keukenmachine 175 g boter met de suiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespunt zout tot een romige crème. Klop er één voor één de eieren door. Klop er tot slot het bakmeel en de specerijen door.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Maal de bevroren zoete aardappel blokjes in de keukenmachine (of in porties in de hakmolen van de staafmixer) fijn, maar niet tot puree!
  • Schep de zoete aardappel, de sinaasappelrasp en de walnoten door het beslag. Schep het beslag in de vorm.
  • Bak de taart in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.
  • Klop met de mixer of in de keukenmachine de resterende 125 g boter met de poedersuiker romig. Klop er de roomkaas en het laatste zakje vanillesuiker door.
  • Bestrijk de boven- en zijkant van de afgekoelde taart met het vanilleglazuur. Zet de taart nog 1 uur in de koelkast, of tot de glazuurlaag steviger is. Snijd de taart met een in koud water gedoopt mes in mooie punten.
 
Tip: Garneer de taart met kaneelstokjes (niet eetbaar!) en extra walnoten.
 

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 725 kcal
  • 33 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 76 g koolhydraten
  • 9 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen