U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Zoete aardappelhummus

Borrelhapje 4 personen
20 min bereidingstijd + afkoelen

Wat heb ik nodig:

  • ½ verpakking Aviko Zoete Aardappelblokjes (à 450 g)
  • 50 g kikkererwten (uit blik)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tahini (sesampasta)
  • Olijfolie extra vierge
  • 1 tl geroosterd wit en/of zwart sesamzaad
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 takje munt
  • Keukenmachine of blender

Bereiding:

  • Kook de zoete aardappelblokjes 10 minuten. Giet af en vang het kookvocht op. Laat de aardappelblokjes afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Doe de aardappelblokjes met de kikkererwten, de komijn, de knoflook en de tahini in de keukenmachine of blender. Voeg 3-4 eetlepels van het opgevangen kookvocht toe en pureer tot een gladde, smeuïge massa. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de hummus in een schaaltje en schenk er royaal extra vierge olijfolie over. Bestrooi met het sesamzaad, de chilivlokken en wat blaadjes munt.

 

Hummus doet het altijd goed bij de borrel, zeker wanneer een deel van de kikkererwten is vervangen door zoete aardappelblokjes voor een extra zoete smaak. Serveer met ovenwarm Turks brood om te dippen.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 200 kcal
  • 13 g vet waarvan 2 g verzadigd
  • 16 g koolhydraten
  • 3 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 0,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen