Zoete aardappel-pannenkoekjes met blauwe bessen en ahornsiroop
25 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Pureer in de keukenmachine of in porties in de hakmolen de blokjes zoete aardappel fijn.
- Klop een glad beslag van het bakmeel, het ei, de vanillesuiker, de kaneel en de melk. Schep er de zoete aardappel door.
- Verhit in een koekenpan steeds een beetje olie. Schep kleine bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes in 1-2 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak zo 12 pannenkoekjes en houd ze in de oven (120 ºC) of op een bord onder een deksel warm.
- Leg de pannenkoekjes op 4 borden. Verdeel er de bessen over en besprenkel met de ahornsiroop.
En bij het ontbijt zijn er dikke pannenkoekjes voor klein én groot! Druppel er wat ahornsiroop over en serveer met vers fruit.
Tip: Vervang voor vegan pannenkoekjes het ei door 1 rijpe banaan en neem soja- of kokosmelk. Bestrooi de pannenkoekjes met geraspte kokos.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 445 kcal
- 22 g vet waarvan 3 g verzadigd
- 53 g koolhydraten
- 7 g eiwit
- 3 g vezels
- 0,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen