U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Zoete aardappel-appelstrudel met vanillesaus

30 min bereidingstijd
25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 175 g Aviko Zoete Aardappelblokjes
  • 2 el rozijnen
  • 75 ml cognac of whisky
  • 350 g friszoete handappels
  • 3 el suiker
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 rol koelvers bladerdeeg (230 g)
  • 1 ei
  • 2 el amandelschaafsel
  • 3 bollen vanilleroomijs
  • Bakplaat

Bereiding:

  • Week de rozijnen 20 minuten in 3 eetlepels cognac of whisky.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes van 1-2 mm dik. Meng de appelschijfjes met de suiker en de kaneel.
  • Hak de blokjes zoete aardappel iets kleiner, tot ongeveer de helft van hun formaat. Schep de zoete aardappel door het appelmengsel.
  • Laat de rozijnen goed uitlekken. Meng de rozijnen met 2 eetlepels weekvocht door het appelmengsel.
  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Rol het deeg uit en leg op het meeverpakte bakpapier op de bakplaat. Verdeel het appelmengsel in een brede baan over het deeg.
  • Klap de zijkanten over de vulling en rol de strudel op. Leg de strudel op de naad op de bakplaat met bakpapier.
  • Klop het ei los. Bestrijk de strudel dun met ei. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Bak de strudel in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat intussen de bollen ijs tot vanillesaus smelten. Breng de saus op smaak met 2-3 eetlepels cognac of whisky.
  • Laat de strudel uit de oven 10 minuten rusten. Snijd de strudel in 6 mooie plakken en serveer met de vanillesaus.
  • Als dessert of na een winterse wandeling: deze strudel met vanillesaus is hartverwarmend. Zoete aardappel maakt ‘m bijzonder!
  • Tip: Liever zonder alcohol? Week de rozijnen in water of appelsap. Laat de drank weg uit de vanillesaus of vervang door 1 eetlepel amandelsiroop.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 370 kcal
  • 16 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 43 g koolhydraten
  • 5 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 0,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen