U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Spaanse aardappelpuree met geroosterde garnalen en walnoten

20 min bereidingstijd
10 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Spinazie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 sjalotten
  • 300 g grote ongepelde garnalen (ontdooid uit diepvries)
  • 3 el olijfolie
  • 75 g walnoten
  • Bakplaat

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak ook fijn. Snipper de sjalot.
  • Meng de garnalen met 2 eetlepels olijfolie, de rode peper en de helft van de knoflook. Leg de garnalen op de bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven in 10 minuten gaar.
  • Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie. Fruit de sjalot met de rest van de knoflook 2 minuten.
  • Schep de gefruite sjalot en knoflook door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de aardappelpuree op 4 borden en verdeel er de geroosterde garnalen en de walnoten over.
  • Tip: Marineer de garnalen met de rode peper, knoflook en olijfolie een paar uur voor een extra lekkere smaak.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 460 kcal
  • 29 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 27 g koolhydraten
  • 19 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 2,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen