Schnitzel in piri-piri tomatensaus met gerookte zoete aardappelfriet
45 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Dep de schnitzels droog en bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de schnitzels in 2 minuten per kant bruin. Neem ze uit de pan. Fruit in het bakvet de ui met de knoflook en wat chilivlokken 1 minuut.
- Schenk de wijn in de pan. Voeg ook de passata toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg het vlees terug in de pan en laat afgedekt in 40 minuten gaarstoven.
- Bereid intussen de zoete aardappelfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd de friet eventueel in een voorverwarmde oven (120 ºC) warm. Schud de friet om met gerookt paprikapoeder en zout naar smaak.
- Serveer de schnitzels in de piri-piri tomatensaus met de zoete aardappelfriet.
- Tip: Lekker met een frisse tomatensalade met uienringen, extra vierge olijfolie en wijnazijn.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 665 kcal
- 31 g vet waarvan 5 g verzadigd
- 56 g koolhydraten
- 34 g eiwit
- 10 g vezels
- 1,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen