Röstirondje met tuinerwt-limoencrème en zalm
15 min bereidingstijd
10 min op de BBQ
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Steek de barbecue aan. Kook de erwten in water met zout in 8 minuten gaar. Giet ze af en pureer de erwten met de staafmixer fijn. Laat de puree afkoelen.
- Roer de crème fraîche door de erwtenpuree. Breng op smaak met het limoensap, zout en peper.
- Gril de röstirondjes op de BBQ in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Verdeel intussen de gerookte zalm in 8 repen.
- Leg de röstirondjes op een schaal. Schep op elk röstirondje een beetje tuinerwt-limoencrème.
- Verdeel er de gerookte zalm over en bestrooi met de mosterdcress en wat peper.
- Belegde röstirondjes zijn altijd een goed idee. Zeker nu de barbecue de röstirondjes extra smaak geeft. Top ze met frisse crème en gerookte zalm voor een feestelijk begin van de avond.
- Extra luxe! Vervang de gerookte zalm door oesters. Haal de oesters uit de schelp en leg ze op de crème op de röstirondjes. Serveer met partjes limoen om over de oesters uit te knijpen.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 215 kcal
- 10 g vet waarvan 2 g verzadigd
- 21 g koolhydraten
- 8 g eiwit
- 4 g vezels
- 1,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen