U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Rösti eggs benedict-style

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 8 Aviko Rösti Rondjes Naturel
  • 1 sjalot
  • 75 ml wittewijnazijn
  • 90 g ongezouten roomboter
  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • ½ citroen
  • 25 g slamelange naar keuze
  • Zeef, staafmixer met smalle maatbeker, evt. rasp

Bereiding:

    • Bak de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en krokant.
    • Snipper de sjalot en doe met 50 ml wijnazijn en 50 ml water in een steelpan. Breng aan de kook en laat tot ongeveer 1 eetlepel inkoken. Schenk door een zeef in de maatbeker.
    • Veeg de steelpan schoon en smelt er langzaam de boter in. Breng intussen in een hapjespan een ruime hoeveelheid water met de resterende 25 ml wijnazijn aan de kook.
    • Neem de boter van het vuur en laat iets afkoelen; de boter moet vloeibaar blijven!
    • Breek 1 ei boven een koffiekopje. Draai het vuur laag zodat het kokende water niet meer borrelt. Laat het ei langzaam in het water glijden. Herhaal dit met de andere 3 eieren. Zorg dat de eieren elkaar niet raken; pocheer ze eventueel per twee stuks.
    • Pocheer de eieren 3-4 minuten, tot het eiwit gaar en de dooier naar wens vanbinnen nog heel zacht of net bijna gestold is. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en leg ze op een bord.
    • Doe intussen ook de eidooiers in de maatbeker en zet er de staafmixer in. Schenk er de gesmolten boter bij en pureer tot een gladde, gebonden romige saus. Breng op smaak met zout, peper, een beetje citroensap en eventueel ook wat geraspte citroenschil.
    • Leg de röstirondjes per twee op een schaal of op 4 borden. Verdeel er de slamelange over. Leg op elke twee röstirondjes een gepocheerd ei en schep er de hollandaisesaus over. Maal er wat peper over en serveer meteen.
    • Krokante röstirondjes vervangen de muffins in dit klassieke Amerikaanse ontbijtgerecht met gepocheerde eieren. Zo wordt het een bijzonder voorafje. De hollandaisesaus klop je in een handomdraai.

 

  • Tip Beleg de röstirondjes ook eens met een plakje gekookte ham of gerookte zalm.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 415 kcal
  • 32 g vet waarvan 16 g verzadigd
  • 20 g koolhydraten
  • 10 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 1,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen