U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Puree nacho-style met gehakt

25 min bereidingstijd
10 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Mashed Potato (750 g)
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 400 g Mexicaanse roerbakgroenten
  • 150 g tortillachips nacho cheese of naturel
  • 150 g geraspte cheddar kaas
  • 2 bosuitjes
  • 2-3 el zoete chilisaus
  • Ovenschaal (18 x 28 cm of 24 cm ø)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Hak de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak het in 4 minuten bruin en rul.
  • Verwarm intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de komijn door het gehakt. Voeg de roerbakgroenten en de tomaatjes toe en bak nog 4 minuten al omscheppend.
  • Schep het gehakt met de groenten door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep het pureemengsel in de ovenschaal en strijk glad. Verdeel er de helft van de tortillachips over. Bestrooi met de helft van de cheddar. Maak hierop nog een laag van de rest van de chips en de kaas.
  • Bak de nachosschotel 8-10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten. Snijd intussen de bosui in ringetjes.
  • Neem de nachosschotel uit de oven. Sprenkel de zoete chilisaus over de chips en bestrooi met de bosui.

    Nachos als avondmaaltijd? Jazeker! Als topping van romige aardappelpuree met Mexicaanse groenten, gehakt en tomaatjes.

  • Tip: Gebruik voor een ovenschotel zonder vlees liever vers vegetarisch gehakt dan een voorgebakken product.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 820 kcal
  • 45 g vet waarvan 19 g verzadigd
  • 66 g koolhydraten
  • 33 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 2,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen