Provençaalse ratatouille met gestoofde camembert en zoete friet
45 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Kneus en pel de knoflook. Maak de groenten schoon. Snijd de uien, de aubergine, de courgette, de paprika en de tomaten in grove stukken - in kleinere blokjes snijden kan ook!
- Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine, de courgette en de paprika toe en bak 5 minuten mee.
- Schep de tomaten met de provençaalse kruiden erdoor. Voeg de takjes tijm met zout en peper naar smaak toe en draai het vuur laag. Stoof de groenten afgedekt in 15 minuten gaar.
- Bereid intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en krokant in de oven of airfryer. Leg de camembert tussen de groenten in de hapjespan en stoof 5 minuten mee.
- Schep de friet met de ratatouille en de kaas op een schaal en serveer direct.
Tip: Een restje ratatouille is de volgende dag koud ook lekker op een kaas- of kipsandwich
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 725 kcal
- 41 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 63 g koolhydraten
- 20 g eiwit
- 11 g vezels
- 2,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen