U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Provençaalse ratatouille met gestoofde camembert en zoete friet

45 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Zoete Aardappel Frites (à 450 g)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 4 tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 2 takjes tijm
  • 1 camembert (250 g)
  • Bakplaat met bakpapier of airfryer

Bereiding:

  • Kneus en pel de knoflook. Maak de groenten schoon. Snijd de uien, de aubergine, de courgette, de paprika en de tomaten in grove stukken - in kleinere blokjes snijden kan ook!
  • Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine, de courgette en de paprika toe en bak 5 minuten mee.
  • Schep de tomaten met de provençaalse kruiden erdoor. Voeg de takjes tijm met zout en peper naar smaak toe en draai het vuur laag. Stoof de groenten afgedekt in 15 minuten gaar.
  • Bereid intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en krokant in de oven of airfryer. Leg de camembert tussen de groenten in de hapjespan en stoof 5 minuten mee.
  • Schep de friet met de ratatouille en de kaas op een schaal en serveer direct.

Tip: Een restje ratatouille is de volgende dag koud ook lekker op een kaas- of kipsandwich

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 725 kcal
  • 41 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 63 g koolhydraten
  • 20 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 2,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen