U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Miniquiches met zoete aardappel

20 min bereidingstijd
25-30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 225 g Aviko Sweet Potato Blokjes
  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • Handvol rucola
  • 2 eieren
  • 125 g crème fraîche
  • 75 g geraspte jongbelegen kaas
  • Uitsteekvorm ster (4 cm ø), ingevette muffinvorm (12 holtes)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Laat de zoete aardappelblokjes en de deegplakjes op kamertemperatuur ontdooien. Steek, zodra ze zachter worden, uit 2 deegplakjes met de uitsteekvorm 8 sterren. Bekleed met de rest van de deegplakjes 8 muffinholtes. Rol het overhangend deeg terug tot de rand van de vorm.
  • Hak de rucola fijn. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng de kaas en de rucola erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de zoete aardappelblokjes over de deegbodems. Schenk het ei-roommengsel erbij. Leg de deegsterren op de vulling en druk ze iets aan.
  • Bak de miniquiches in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.
  • Eet deze heerlijke miniquiches uit de hand buiten bij het vuur. Of serveer ze op een mooie schaal met een beetje extra rucola.
  • Tip: Vervang voor kruidenquiches de rucola door 3 eetlepels fijngehakte kruiden als dille, peterselie, dragon en basilicum. Fijngehakte hazelnoten zijn ook heerlijk door de vulling!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 700 kcal
  • 45 g vet waarvan 28 g verzadigd
  • 55 g koolhydraten
  • 17 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 2,1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen