U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Limoncello Spritz & zoete aardappel potstickers met sesam

45 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (à 450 g)
  • 16 wonton- of gyozavelletjes (diepvries, 10 cm ø)
  • 1 sjalot
  • 1 cm gemberwortel
  • 1 bosuitje
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el sojasaus + extra om te dippen
  • 4 el olie
  • 2 tl zwart sesamzaad
  • 4 takjes koriander
  • 120 ml limoncello
  • 150 ml bruisend mineraalwater
  • 300 ml prosecco
  • 12 ijsblokjes
  • 4 takjes basilicum
  • Keukenmachine of staafmixer met hakmolen

Bereiding:

  • Laat de zoete aardappelblokjes 20 minuten ontdooien, zodat ze iets zachter zijn.
  • Snipper intussen de sjalot. Schil de gember en rasp fijn. Hak de bosui grof.
  • Maal in de keukenmachine de zoete aardappelblokjes met de sjalot, de gember, de bosui, de sesamolie en de sojasaus tot een grove puree. Breng op smaak met (chili)peper.
  • Verdeel de vulling in 16 porties. Schep op elk gyozavelletje een portie vulling. Maak de rand vochtig en vouw het deeg dubbel. Wanneer je tijd hebt, kun je de rand mooi golvend vouwen. Bewaar de dumplings afgedekt in de koelkast of diepvries.
  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Leg de helft van de dumplings in de pan en schenk er een kopje water bij. Leg een deksel op de pan en stoom de dumplings in 4 minuten gaar.
  • Neem de deksel van de pan en laat het water verdampen. Bak de dumplings nog 2-3 minuten tot ze aan de onderkant goudbruin en knapperig zijn. Bereid op dezelfde manier de rest van de dumplings.
  • Verdeel de ijsblokjes over 4 glazen. Schenk de limoncello en de prosecco erbij en vul aan met mineraalwater. Steek in elk glas een takje basilicum.
  • Leg de potstickers op een schaal. Bestrooi met het sesamzaad en de blaadjes koriander. Serveer met extra sojasaus om te dippen en de Limoncello Spritz.
  • Italië meets China: met deze combinatie zit je helemaal ‘on trend’! Limoncello Spritz, hét nieuwe cocktailicoon, is een frisse variant op de Italiaanse cocktailklassieker met Aperol. Potstickers zijn ook hot. Deze krokante dumplings waren in Nederland nog niet zo bekend maar staan nu bij elke hippe bar op de kaart.
  • Tip: Maak de dumplings op een rustig moment en vries ze in (max. 3 maanden). Ontdooi ze niet voor gebruik!
  • Potsticker: Door dumplings eerst te stomen en dan al het water te laten verdampen, gaan ze aan de pan kleven. Vandaar de naam! Door ze vastgeplakt nog kort te laten bakken worden ze knapperig én extra lekker.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 570 kcal
  • 23 g vet waarvan 6 g verzadigd
  • 57 g koolhydraten
  • 6 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 1,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen