U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Lachebekjes met zelfgemaakte ketchup

60 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Bistro Lachebekjes (à 450g)
  • 500 g tomatenpuree
  • 2 rode uien
  • ½ ongeschilde appel
  • 125 ml appelciderazijn
  • 1 el bruine suiker
  • Nootmuskaat, verse gember, paprika
  • Worcestersaus
  • 3 el Olijfolie
  • Zout

Bereiding:

  • Snijd de ui in kleine blokjes en bak deze in een grote koekenpan met drie eetlepels olijfolie.
  • Voeg de fijngesneden appel toe en bak 3-4 minuten. Voeg dan de appelciderazijn, geraspte gember naar wens, nootmuskaat en paprika, een paar druppels worcestersaus en een snufje zout toe.
  • Meng grondig en kook ongeveer 1 uur.
  • Bereid ondertussen de lachebekjes volgens de instructies op de verpakking.
  • Haal de ketchup van het vuur, mix hem en wrijf hem door een zeef tot een gladde massa.
  • Serveer met de lachebekjes.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 440 kcal
  • 19 g vet waarvan 3 g verzadigd
  • 54 g koolhydraten
  • 9 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 1,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen