U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Koriandercouscous met geroosterde zoete aardappel en lamsfilet

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete aardappelblokjes (450 g)
  • 150 g couscous
  • 2 el amandelschaafsel
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 500 g lamsfilet
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 bosje koriander (20 g), fijngehakt
  • 100 g granaatappelpitten
  • 1 limoen, in partjes
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de couscous in een kom. Schenk er 250 ml heet water bij. Laat de couscous 5 minuten wellen. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.
  • Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Bestrooi de lamsfilet met zout en peper. Bak het vlees in 2-3 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé of net gaar.
  • Roer de couscous met een vork los. Schep de aardappelblokjes, de sjalot, de koriander, de granaatappelpitten en het amandelschaafsel erdoor. Voeg de resterende 3 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep wat couscous op 4 borden en leg er de lamsfilet, in plakjes gesneden, bij. Serveer met de rest van de couscous en de partjes limoen.

 

Geroosterde zoete aardappel is heerlijk door couscous met veel verse koriander. De knapperige granaatappelpitjes en amandel zorgen voor een feestelijk tintje.

 

Tip: Ook lekker bij de couscous met zoete aardappel zijn kalkoenfilet, lamskoteletjes of gebakken grote garnalen.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 695 kcal
  • 35 g vet waarvan 6 g verzadigd
  • 59 g koolhydraten
  • 32 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 1,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen