U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Italiaanse aardappelpuree met salami, olijven en basilicum

15 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Naturel
  • 200 g salami (worst)
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 125 g zongedroogde tomaten in olie (pot)
  • 4 takjes basilicum
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • Rasp

Bereiding:

  • Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd intussen de salami in blokjes en de olijven en de tomaten in stukjes. Hak de blaadjes van de takjes basilicum fijn. Rasp de kaas.
  • Schep ¾ van de salami, olijven, tomaten, basilicum en kaas door de puree. Breng op smaak met peper.
  • Schep de aardappelpuree op 4 borden en garneer met de rest van de salami, olijven, tomaten, basilicum en kaas.
  • Serveertip: Lekker met roergebakken spinazie.
  • Tip: Liever zonder vlees? Vervang de salami door champignons.
  • Tip: Voeg voor een extra Italiaanse smaak aan de puree wat tomatenolie toe.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 495 kcal
  • 32 g vet waarvan 14 g verzadigd
  • 30 g koolhydraten
  • 19 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 3,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen