U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Honing-tijmcamembert uit de oven met rozemarijnkroketjes

15 min bereidingstijd
15 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Mini Aardappelkroketjes (600 g)
  • 1 camembert in een spanen doosje
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 el olijfolie
  • 1 bosje rozemarijn
  • 2 tl vloeibare honing
  • Gedroogde chilivlokken naar smaak
  • Bakplaat

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Haal de camembert uit de plastic verpakking en leg de kaas weer terug in het doosje.
  • Maak in de bovenkant van de camembert met de punt van een mes enkele inkepingen. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Steek de knoflook in de insneden. Stop er toefjes tijm bij. Besprenkel de kaas met de olijfolie. Zet het doosje op de bakplaat.
  • Bak de camembert 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de binnenkant is gesmolten. Bereid intussen de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Prik een stukje rozemarijn in elk aardappelkroketje. Zet het doosje camembert in het midden van een schaal. Besprenkel de gesmolten kaas met de honing en strooi er wat chilivlokken over. Leg de rozemarijnkroketjes rondom de camembert om te dippen.
  • Deze minikaasfondue mag niet ontbreken op je borreltafel! Dip krokante aardappelkroketjes in de gesmolten camembert met knoflook, tijm, honing en chilipeper. Zó lekker, zó eenvoudig: een echte borrelfavoriet!
  • Tip: Ook lekker met zoete aardappelfriet!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 500 kcal
  • 27 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 44 g koolhydraten
  • 18 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 2,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen