U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Geroosterde pompoen-spinaziestamppot met rozemarijnworst en peperroomsaus

30 min bereidingstijd
25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Spinazie (750 g)
  • 1 kleine biologische hokkaido pompoen
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 4 rundersaucijzen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 25 g roomboter
  • 2 tl groene peperkorrels
  • 50 ml Madeira
  • 150 ml houdbare slagroom
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de pompoen en schep met een lepel de draden en pitten eruit. Snijd de pompoen (met schil!) in blokjes van 1 cm en verdeel over de bakplaat.
  • Snijd de uien in ringen en verdeel over de pompoen. Besprenkel met de olijfolie.
  • Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de pompoen en ui in 25 minuten gaar.
  • Steek door elke saucijs een takje rozemarijn; verwijder eventueel wat naaldjes aan de onderkant. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de saucijzen in 12-15 minuten bruin en gaar.
  • Verwarm de spinaziepuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de saucijzen uit de pan en houd ze onder een deksel warm.
  • Fruit in het bakvet de peperkorrels 1 minuut. Schenk de madeira erbij en roer met een spatel de aanbaksels los. Schenk de slagroom erbij en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
  • Schep de geroosterde pompoen en ui door de spinaziepuree. Breng op smaak met peper.
    Schep de hutspot op een schaal of 4 borden. Leg de saucijzen erbij en serveer met de peperroomsaus.

  • Comfort food anno nu: stamppot met spinaziepuree en geroosterde pompoen en ui voor extra veel smaak. Lekker met een rozemarijnworst en peperroomsaus.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 670 kcal
  • 46 g vet waarvan 23 g verzadigd
  • 35 g koolhydraten
  • 26 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 2,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen