U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Franse aardappelpuree met pompoen, geitenkaas en tijm

20 min bereidingstijd
10-15 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Mashed Potato
  • 1 kleine biologische pompoen (800 g)
  • 2 el olijfolie
  • 180 g verse geitenkaas (rolletje)
  • 3 takjes tijm
  • 2 el pompoenpitten
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de pompoen. Schep met een lepel de draden en pitten eruit. Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes van 1 cm.
  • Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
  • Rooster de pompoenblokjes in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten gaar. Verwarm intussen de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de geitenkaas in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Schep  ¾ van de geroosterde pompoen en tijm door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep  de aardappelpuree op 4 borden en bestrooi met de rest van de pompoen. Leg er de geitenkaas op en garneer met de pompoenpitten en rest van de tijm.
  • Variatietip: Vervang de geitenkaas door brie of gorgonzola.
  • Tip: Maak de aardappelpuree af met een straaltje vloeibare honing.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 415 kcal
  • 25 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 32 g koolhydraten
  • 13 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 2,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen