Espetadas Rundvleesspiezen met laurier
30 min bereidingstijd
5 min in de oven of op de BBQ
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de ossenhaas in blokjes van 2 cm. Rasp of pers de knoflook boven een kom. Voeg de madeira, de olijfolie en zout en peper naar smaak toe. Schep de blokjes ossenhaas door de marinade. Zet weg om 30 minuten te marineren.
- Bereid de pom’ duchesse volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de chorizo in dunne plakjes en de ui in stukjes van 2 cm.
- Neem het vlees uit de marinade en dep droog. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de blokjes ossenhaas 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Schep ze op een bord.
- Rijg de gebakken pom’ duchesse met de ossenhaas, de chorizo en de ui aan de spiesen. Stop er ook geregeld een blaadje laurier tussen.
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC of steek de barbecue aan. Rooster de spiesen in de voorverwarmde oven of op de hete barbecue in 5-8 minuten warm en knapperig.
- Tip: Lekker met roergebakken broccoli, een frisse salade of geroosterde paprika’s.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 920 kcal
- 53 g vet waarvan 12 g verzadigd
- 53 g koolhydraten
- 50 g eiwit
- 7 g vezels
- 2,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen