U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Crema catalana met zoete aardappel

30 min voorbereiden + 2 uur wachten + 5 min bereiden

Wat heb ik nodig:

personen
  • 150 g Aviko Zoete Aardappel Blokjes
  • 1 el vanillearoma
  • 500 ml volle melk
  • 4 eidooiers
  • 150 g suiker
  • Mixer met gardes, staafmixer, zeef, 6 ovenvaste schaaltjes (inhoud 150 ml),
  • crème brûléebrander

Bereiding:

  • Breng in een steelpan de melk met de zoete aardappelblokjes en het vanillearoma tegen de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de melk 15 minuten trekken. Klop intussen met de mixer de eidooiers met 100 gram suiker dikromig en bleekgeel.
  • Pureer van het vuur de melk met de zoete aardappelblokjes met de staafmixer zo glad mogelijk. Schenk de melk door een zeef; wrijf daarbij ook zoveel mogelijk van de zoete aardappel door de zeef.
  • Schenk de melk in een dun straaltje bij het eimengsel, al kloppend. Doe het mengsel terug in de pan, verwarm op zo laag mogelijk vuur (of au bain-marie) en roer daarbij voortdurend met een houten lepel tot een gebonden vla ontstaat.
  • Schenk de vla in de tapasschaaltjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de schaaltjes afgedekt 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Bestrooi de roompuddinkjes met de resterende suiker. Brand de suiker met de brander tot een lichtbruin karamellaagje. Serveer direct.
  • Deze Spaanse dessertklassieker dankt niet alleen z’n prachtige kleur, maar ook de volle smaak aan zoete aardappelblokjes. Je gasten raden dit bijzondere geheime ingrediënt nooit!
  • Tip: Vervang het vanillearoma ook eens door kaneel of steranijs.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 240 kcal
  • 9 g vet waarvan 4 g verzadigd
  • 34 g koolhydraten
  • 5 g eiwit
  • 1 g vezels
  • 0,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen