U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Courgettepuree met een eitje en pistache

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Naturel (750 g)
  • 2 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 4 eieren
  • 2 el gepelde gezouten pistachenoten
  • Handvol koriander
  • 2 tl za’atar

Bereiding:

  • Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
  • Snijd de courgettes in blokjes. Hak de knoflook fijn.
  • Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de courgette toe en bak in 4-5 minuten beetgaar. Schep de komijn erdoor en breng op smaak met peper.
  • Voeg de aardappelpuree toe en verwarm op matig vuur. Roer af en toe en voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
  • Strijk de puree glad en maak er 4 kuiltjes in. Breek boven elk kuiltje een ei. Laat het ei met de deksel op de pan naar wens zacht of (bijna) gaar worden.
  • Hak de pistachenoten en de koriander grof. Bestrooi de courgettepuree met de pistachenoten, de za’atar en de koriander.
  • Met deze eenpanner doe je het iedereen een groot plezier, want puree met courgette en een eitje is altijd goed!
  • Tip: Bereid de courgettepuree in een ovenbestendige pan en schuif de puree met de eieren in de tot 180 ºC voorverwarmde oven om te garen.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 410 kcal
  • 22 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 36 g koolhydraten
  • 15 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 1,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen