U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Coquilles met guacamole, pancetta en aardappeldobbelsteentjes

15 minuten bereidingstijd
1 uur baktijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 500 g Aviko Aardappeldobbelsteentjes
  • 200 g pancetta (Italiaans gekruid spek)
  • 8 (of 12) coquilles
  • 4 avocado’s
  • Olijfolie (of vloeibare bakboter)
  • 4 limoenen
  • 1 rood pepertje
  • Verse koriander 20 gr.
  • Verse munt 10 gr.
  • Zout en peper
  • 2 koekenpannen

Bereiding:

  • Pureer voor de guacamole de eetrijpe avocado’s en vermeng deze met het sap van 1 limoen, 1 takje fijngehakte korianderblaadjes, zout, peper en een fijngesneden rood pepertje naar smaak (tip: Als je niet alle peper voor de guacamole gebruikt doe dan, als je van pittig houdt, de rest in de olie waarin je de coquilles bakt)
  • Bak de pancetta zonder olie krokant en laat het op keukenpapier afkoelen
  • Bereid de aardappeldobbelsteentjes zoals aangegeven op de verpakking
  • Bak de coquilles in wat olie (evt. met het restje rode peper) op hoog vuur, max. 2 min. per kant
  • Maak diepe borden op waarbij je eerst aardappelblokjes opschept en daarop de coquilles verdeelt
  • Verdeel de guacamole over de borden
  • Voeg de krokante pancetta als laatste toe met wat peper en zout en verse muntblaadjes als ‘finishing touch’
  • Leg er op ieder bord 2 limoenpartjes bij
 
Wijnsuggestie: Chenin Blanc

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 750 kcal
  • 55 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 33 g koolhydraten
  • 25 g eiwit
  • 12 g vezels
  • 2,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen