U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Churros-misù met frambozen en witte chocolade

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Churros (300 g)
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 kopjes espresso
  • 150 ml amandellikeur
  • 3 goudreinetten
  • 250 gr. cranberry
  • 1 citroen
  • ½ reep witte chocolade
  • Poedersuiker
  • 4 takjes munt

Bereiding:

  • Leg de churros op de met bakpapier beklede bakplaat en bereid ze in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Zet een pannetje met 1 cm. water op de OFYR en breng deze aan de kook, los de helft van de suiker op en doe het sap van 1 citroen hierbij. Voeg de cranberries en de appelblokjes toe en kook deze langzaam tot een mooie marmelade. Laat de marmelade zo snel mogelijk afkoelen.
  • Klop met de garde slagroom tot yoghurtdikte. Spatel hier de mascarpone, de suiker en de vanillesuiker door tot een gladde massa.
  • Schenk de koffie en de amandellikeur in een aluminium schaaltje. Doop de helft van de churros in de koffie en verdeel ze op de bodem van je glazen. Verdeel de helft de marmelade over de glazen. Doe op de marmelade een schepje van de room, zorg dat je de helft over houdt.
  • Doop de rest van de churros in de koffie. Leg ze op de room. Verdeel er nogmaals de helft van de marmelade over en de rest van de room.
  • Hak de witte chocolade in grove stukken. Strooi de witte chocolade boven op de churros-misù. Bestrooi met de poedersuiker en garneer met de blaadjes van de takjes munt.
  • Verrassend, deze tiramisù waarin churros de lange vingers vervangt
  • Tip: Ook lekker met aardbeien, kersen, cranberries of perziken!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 750 kcal
  • 56 g vet waarvan 33 g verzadigd
  • 45 g koolhydraten
  • 8 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 0,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen