U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Chocoladeparfait met zoete aardappel en warme chocoladesaus

45 min bereidingstijd + 4 uur wachten

Wat heb ik nodig:

personen
  • 225 g Aviko Sweet Potato Blokjes
  • 300 g pure chocolade
  • 75 g witte chocolade
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 200 g suiker
  • 500 ml slagroom
  • Springvorm (24 cm ø), bakpapier, keukenmachine of staafmixer met hakmolen, mixer

Bereiding:

  • Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of de airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Strooi ze op een schaal en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier. Zet de rand erop en sluit de vorm. Bekleed ook de binnenkant van de rand met een reep bakpapier.
  • Hak 150 gram pure chocolade grof of breek in blokjes. Smelt in een hittebestendige kom op een pan heet water (= au bain-marie). Roer de gesmolten chocolade glad en laat iets afkoelen; zorg dat de chocolade vloeibaar blijft.
  • Hak de witte chocolade fijn. Pureer in de keukenmachine of in de hakmolen de zoete aardappelblokjes fijn.
  • Doe de eieren met de eidooiers en de suiker in een tweede hittebestendige kom. Klop ze au bain-marie met de mixer in 5 minuten romig, dik en bleekgeel. Neem de kom van het vuur en klop het eimengsel nog 2 minuten door.
  • Klop in een derde kom 300 ml slagroom dik lobbig, bijna stijf. Spatel eerst de gesmolten chocolade en vervolgens de slagroom door het eimengsel. Spatel dan de witte chocolade en de zoete aardappel erdoor.
  • Schenk de massa in de vorm en zet minstens 4 uur in de diepvries om te bevriezen.
  • Neem de chocoladeparfait 10 minuten voor serveren uit de diepvries. Verwijder de springvorm en het bakpapier en zet de ijstaart op een schaal.
  • Verwarm intussen in een steelpan de resterende 150 gram pure chocolade met de resterende 200 ml slagroom. Verwarm tot de chocolade gesmolten is en roer tot een gladde saus.
  • Snijd de parfait aan tafel met een scherp, in heet water gedompeld mes in mooie punten en serveer met de warme chocoladesaus.
  • Een chocoladedessert is altijd een schot in de roos, zeker met zoete aardappel als geheim ingrediënt!
  • Tip: Garneer de ijstaart met feestelijke chocoladekrullen of -sterretjes.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 515 kcal
  • 34 g vet waarvan 20 g verzadigd
  • 45 g koolhydraten
  • 6 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 0,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen