U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Carpaccio van gegrilde groenten met parmezaancrème

45 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Zoete Aardappel Blokjes (à 450 g)
  • 1 courgette
  • ½ rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el + 1 tl olijfolie
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 el pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 el mayonaise
  • Cress of rucola om te garneren
  • Grillpan, (wegwerp)spuitzak of stevig diepvrieszakje

Bereiding:

  • Snijd de courgette in plakjes van 1-2 mm dik. Snijd de paprika en de rode ui in smalle reepjes. Schep de groenten om met 2 eetlepels olijfolie.
  • Verhit de grillpan. Gril de courgette, de paprika en de rode ui in porties in 3-4 minuten gaar. Schep de groenten op een bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Hak de olijven fijn en dep het kruim droog. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het olijvenkruim 4 minuten.
  • Hak intussen de pijnboompitten fijn en schep de laatste minuut met 1 theelepel olijfolie door het olijvenkruim. Bak in nog 1 minuut goudbruin. Schud op een bord.
  • Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de kaas door de mayonaise. Schep de parmezaancrème in de (wegwerp)spuitzak.
  • Bereid de zoete aardappelblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven, airfryer of koekenpan. Verdeel intussen de groentecarpaccio over 4 borden.
  • Bestrooi de carpaccio met de zoete aardappelblokjes. Knip van de spuitzak een puntje van 3-4 mm. Spuit dotjes parmezaancrème op de carpaccio.
  • Bestrooi met het olijven-pijnboompittenkruim en garneer met cress of rucola.
  • Geroosterde zoete aardappelblokjes zorgen voor de finishing touch van deze groentecarpaccio. Lekker met toefjes parmezaancrème en krokant kruim van olijven en pijnboompitten.
  • Tip: Gril de groenten een dag eerder. Maak ook alvast het olijven-pijnboompittenkruim en de parmezaancrème. Bewaar alles afgedekt in de koelkast of op een koele plek.
  • Tip: Olijven-pijnboompittenkruim is ook heerlijk in zoete aardappelsoep met truffelswirl en kervel. Klik hier voor het recept.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 335 kcal
  • 25 g vet waarvan 6 g verzadigd
  • 18 g koolhydraten
  • 8 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 0,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen