U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aziatische aardappelpuree met kip teriyaki

20 min bereidingstijd - Marineren 30 min

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Naturel
  • 300 g kipfilet
  • 75 ml teriyaki marinade
  • 1 paksoi
  • 1 rode paprika
  • 2 el (wok)olie
  • 75 g taugé
  • 75 g ongezouten cashewnoten
  • 4 takjes koriander
  • 4 satéprikkers, grillpan

Bereiding:

  • Snijd de kipfilet in blokjes van 1-2 cm en meng in een schaal met de teriyaki marinade. Marineer de kipfilet minstens 30 minuten afgedekt en gekoeld.
  • Snijd de paksoi in reepjes en de paprika in blokjes. Houd het witte en groene deel van de paksoi apart. Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers.
  • Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Gril de kip teriyaki in 8 minuten bruin en gaar.
  • Verhit de wok. Voeg de olie toe en bak de witte paksoireepjes met de paprika in 4 minuten knapperig gaar.
  • Schep de paksoi met de paprika en helft van de taugé door de puree. Breng op smaak met zout en peper. Hak de koriander grof.
  • Schep de aardappelpuree op 4 borden en bestrooi met de rest van de taugé en de cashewnoten. Steek er de kip teriyaki bij en garneer met de koriander.
  • Tip: Bestrooi met chilivlokken voor extra pit.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 465 kcal
  • 23 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 34 g koolhydraten
  • 27 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 2,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen