Aziatische aardappelpuree met kip teriyaki
20 min bereidingstijd - Marineren 30 min
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de kipfilet in blokjes van 1-2 cm en meng in een schaal met de teriyaki marinade. Marineer de kipfilet minstens 30 minuten afgedekt en gekoeld.
- Snijd de paksoi in reepjes en de paprika in blokjes. Houd het witte en groene deel van de paksoi apart. Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers.
- Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Gril de kip teriyaki in 8 minuten bruin en gaar.
- Verhit de wok. Voeg de olie toe en bak de witte paksoireepjes met de paprika in 4 minuten knapperig gaar.
- Schep de paksoi met de paprika en helft van de taugé door de puree. Breng op smaak met zout en peper. Hak de koriander grof.
- Schep de aardappelpuree op 4 borden en bestrooi met de rest van de taugé en de cashewnoten. Steek er de kip teriyaki bij en garneer met de koriander.
- Tip: Bestrooi met chilivlokken voor extra pit.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 465 kcal
- 23 g vet waarvan 7 g verzadigd
- 34 g koolhydraten
- 27 g eiwit
- 6 g vezels
- 2,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen