Amandelparfait met zoete aardappel
40 min voorbereiding + 4 uur wachten + 10 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of de airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Strooi ze op een schaal en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
- Bekleed de cakevorm met vershoudfolie; laat de folie ruim over de rand hangen.
- Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan. Schep ze in de keukenmachine of hakmolen en maal fijn. Hak de witte chocolade met de hand fijn.
- Maal in de keukenmachine of met de hakmolen ook de zoete aardappelblokjes fijn.
- Klop met de mixer in een hittebestendige kom op een pan heet water (= au bain-marie) de eieren met de eidooiers en de suiker romig, dik en bleekgeel. Neem de kom van het vuur en klop het eimengsel nog 2 minuten door.
- Klop in een andere kom de slagroom dik lobbig, bijna stijf. Spatel de slagroom met de kaneel door het eimengsel. Spatel de PX-sherry of likeur, de zoete aardappelblokjes, de amandelen (houd 1 eetlepel apart) en de chocolade door de parfaitbasis.
- Schenk de massa in de vorm. Vouw de overhangende stukken folie terug en zet minstens 4 uur in de diepvries om te bevriezen.
- Neem de parfait 10 minuten voor serveren uit de diepvries. Stort op een schaal en verwijder de vershoudfolie. Garneer met de apart gehouden amandelen, de frambozen en de blaadjes munt.
- Snijd de parfait aan tafel met een scherp, in heet water gedompeld mes in mooie plakken.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 400 kcal
- 30 g vet waarvan 14 g verzadigd
- 24 g koolhydraten
- 8 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen