U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Amandelparfait met zoete aardappel

40 min voorbereiding + 4 uur wachten + 10 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Sweet Potato Blokjes (à 450 g)
  • 125 g ongezouten bruine amandelen
  • 75 g witte chocolade
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 400 ml slagroom
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 50 ml PX-sherry of amandellikeur
  • 125 g frambozen
  • 2-3 takjes munt
  • Cakevorm (1 liter), vershoudfolie, keukenmachine of staafmixer met hakmolen, mixer

Bereiding:

  • Strooi de zoete aardappelblokjes op een schaal en laat ze 20 minuten ontdooien, zodat ze iets zachter zijn.
  • Bekleed de cakevorm met vershoudfolie; laat de folie ruim over de rand hangen.
  • Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan. Schep ze in de keukenmachine of hakmolen en maal fijn. Hak de witte chocolade met de hand fijn.
  • Maal in de keukenmachine of met de hakmolen ook de zoete aardappelblokjes fijn.
  • Klop met de mixer in een hittebestendige kom op een pan heet water (= au bain-marie) de eieren met de eidooiers en de suiker romig, dik en bleekgeel. Neem de kom van het vuur en klop het eimengsel nog 2 minuten door.
  • Klop in een andere kom de slagroom dik lobbig, bijna stijf. Spatel de slagroom met de kaneel door het eimengsel. Spatel de PX-sherry of likeur, de zoete aardappelblokjes, de amandelen (houd 1 eetlepel apart) en de chocolade door de parfaitbasis.
  • Schenk de massa in de vorm. Vouw de overhangende stukken folie terug en zet minstens 4 uur in de diepvries om te bevriezen.
  • Neem de parfait 10 minuten voor serveren uit de diepvries. Stort op een schaal en verwijder de vershoudfolie. Garneer met de apart gehouden amandelen, de frambozen en de blaadjes munt.
  • Snijd de parfait aan tafel met een scherp, in heet water gedompeld mes in mooie plakken.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 400 kcal
  • 30 g vet waarvan 14 g verzadigd
  • 24 g koolhydraten
  • 8 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen