U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Sunday Roast - Gevulde kalkoenfilet met zongedroogde tomaten, omelet en spinazie

45 min breidingstijd
90 min smoren

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Mashed Potato Carrot (750 g)
  • 800 g kalkoenfilet
  • 2 eieren
  • 4 el olijfolie
  • 200 g zongedroogde tomaten in olie (pot)
  • 3 uien
  • 200 g gewassen spinazie
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 75 ml droge witte wijn
  • 500 ml groentebouillon
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 25 g bloem
  • 500 ml melk
  • 120 g geraspte Parmezaanse kas
  • Vleeshamer, staafmixer, keukentouw

Bereiding:

  • Snijd de kalkoenfilet horizontaal door en sla als een boek open. Sla een dikke filet eventueel iets platter met een vleeshamer. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Klop de eieren los met zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie.
  • Schenk het eimengsel in de pan en bak de omelet in 1-2 minuten per kant goudbruin en gaar. Leg de omelet op een bord en laat afkoelen.
  • Pureer de zongedroogde tomaten fijn. Snipper 1 ui.
  • Verhit in de koekenpan weer 1 el olijfolie. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper. Laat de spinazie afkoelen.
  • Verdeel de tomatenpuree met de omelet en de spinazie over de kalkoenfilet. Rol het vlees op en bind met keukentouw tot een rollade.
  • Snijd de bleekselderij en de wortel klein. Snipper de laatste 2 uien. Hak de knoflook fijn.
  • Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Fruit de bleekselderij met de wortel, de ui en de rozemarijn 3 minuten.
  • Leg de kalkoenfilet tussen de groenten en bak in 5 minuten rondom mooi bruin. Schenk de wijn erbij. Schenk ook 500 ml groentebouillon erbij en smoor de kalkoenfilet afgedekt in 90 minuten gaar. Voeg wanneer alle vocht bijna verdampt is een extra scheut bouillon toe.
  • Laat de kalkoenfilet van het vuur 10 minuten rusten. Verwarm intussen de bevroren wortelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bereid ook de kaassaus: smelt in een (saus)pan de boter. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut zonder te kleuren. Schenk langzaam en al kloppende met een garde de melk erbij. Klop tot een gladde en gebonden saus. Kook de saus 1 minuut zachtjes. Voeg de geraspte kaas toe. Pureer de saus eventueel met de staafmixer tot een gladde saus of laat de kaas in de warme saus smelten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de kalkoenfilet in plakjes en leg ze met de gesmoorde groenten op een schaal. Serveer met de wortelpuree en de kaassaus.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 880 kcal
  • 42 g vet waarvan 15 g verzadigd
  • 37 g koolhydraten
  • 80 g eiwit
  • 13 g vezels
  • 3,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen