U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pulled pork met Pom’ Duchesse

4 personen
35 minuten bereidingstijd
4 uur stooftijd

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Pom’ Duchesse
  • Balsamico azijn 100 ml.
  • Procureur 1 kg. (varkenshals of schouder)
  • Roomboter 100 gr.
  • 4 sjalotten
  • Karamelstroop 4 el.
  • 2 tenen knoflook
  • Appelstroop 4 el.
  • Kruiden: gedroogde tijm 2 tl., gerookt paprikapoeder 2 tl., gemalen peper ½ tl., mosterd 1 el.
  • Pulled porksaus 200 ml. (recept op de volgende pagina)
  • Stoofpan
  • Bouillon 200 ml.
  • Friteuse of oven

Bereiding:

  • Snijd het vlees in grote stukken van elk 250 gr. en meng met de kruiden, de fijngesneden sjalotten en de uitgeperste knoflook. Schenk de bouillon en de balsamico erbij en laat het afgedekt minimaal 24 uur in de koelkast intrekken
  • Giet al het marinadevocht af (vang het wel op). Verhit de roomboter en bak het vlees, de kruiden en de sjalotten erin. Wanneer het vocht verdampt is, bak je alles op middelhoog vuur in ongeveer 8 min. bruin
  • Blus het af met de helft van het marinadevocht en stoof het vlees op de laagst mogelijke stand (af en toe omkeren), ongeveer 2 uur
  • Voeg het resterende marinadevocht toe met de karamel- en appelstroop en stoof het vlees (af en toe omkeren) nog eens 2 uur (trek het vlees met 2 vorken uit elkaar om te kijken of het helemaal zacht is, anders nog even doorstoven)
  • Bak de Pom’ Duchesse zoals aangegeven op de verpakking en serveer het samen met het vlees en de pulled porksaus in een mooie schaal
 
 
Wat drink je hierbij: Bockbier

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 1325 kcal
  • 87 g vet waarvan 34 g verzadigd
  • 80 g koolhydraten
  • 52 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 4,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen