Pompoenstoof met aardappeldobbelsteentjes
30 minuten bereidingstijd
                        
                        
                        
                        
                    
                Wat heb ik nodig:
                             personen
                    Bereiding:
- Schil de pompoen, verwijder de binnenkant en snijd in niet te grote stukken
 - Snijd de chorizo in plakjes, de paprika in reepjes, snipper de uien. Pel de knoflook en snij deze fijn
 - Hak de peterselieblaadjes grof
 - Bak de uien, paprika en de aardappeldobbelsteentjes in een gietijzeren pan met wat olijfolie/bakboter op middelhoog vuur
 - Voeg de chorizo, de knoflook en de pompoen toe en bak 2 minuten mee
 - Roer er de tomatenpuree, bouillon en port door. Breng alles aan de kook en voeg dan de uitgelekte linzen toe
 - Laat alles een kwartier stoven op een (heel) laag vuur
 - Strooi de peterselie voor het uitserveren als laatste over het gerecht
 
Wijnsuggestie: Spaanse Monastrell
Benodigd product
                                                        Voedingswaarden per persoon
- 670 kcal
 - 32 g vet waarvan 9 g verzadigd
 - 58 g koolhydraten
 - 26 g eiwit
 - 11 g vezels
 - 3,9 g zout
 
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen