U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pompoenstoof met aardappeldobbelsteentjes

30 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 500 g Aviko Aardappeldobbelsteentjes
  • Linzen blikje 400 gr.
  • Flespompoen 750 gr.
  • Tomatenpuree blikje 140 gr.
  • Chorizo 250 gr.
  • Vleesbouillon 3 dl.
  • 2 rode uien
  • Port 2 dl. (of rode wijn)
  • 1 rode paprika
  • Olijfolie (of vloeibare bakboter)
  • 2 tenen knoflook
  • Gietijzeren stoofpan
  • Verse platte peterselie 20 gr.

Bereiding:

  • Schil de pompoen, verwijder de binnenkant en snijd in niet te grote stukken
  • Snijd de chorizo in plakjes, de paprika in reepjes, snipper de uien. Pel de knoflook en snij deze fijn
  • Hak de peterselieblaadjes grof
  • Bak de uien, paprika en de aardappeldobbelsteentjes in een gietijzeren pan met wat olijfolie/bakboter op middelhoog vuur
  • Voeg de chorizo, de knoflook en de pompoen toe en bak 2 minuten mee
  • Roer er de tomatenpuree, bouillon en port door. Breng alles aan de kook en voeg dan de uitgelekte linzen toe
  • Laat alles een kwartier stoven op een (heel) laag vuur
  • Strooi de peterselie voor het uitserveren als laatste over het gerecht

 

Wijnsuggestie: Spaanse Monastrell

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 670 kcal
  • 32 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 58 g koolhydraten
  • 26 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 3,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen