U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Laurierstoof met sperziebonen en aardappelkroketdakje

30 min bereidingstijd - 2 uur stoven
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelkroketjes (750 g)
  • 4 sukadelappen
  • 500 ml vleesbouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • 500 g sperziebonen
  • Ronde ovenschaal van 24 cm ø


Uit voorraad: 2 el mosterd, 2-3 el bloem, 25 g roomboter

Bereiding:

  • Smeer de sukadelappen aan beide kanten dik in met de mosterd. Strooi de bloem op een bord. Haal het vlees door de bloem en bestrooi met peper.
  • Smelt in een braadpan de boter. Bak de sukadelappen aan beide kanten in 4 minuten bruin.
  • Schenk de warme bouillon erbij. Voeg de laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in minstens 2 uur gaar.
  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Maak intussen de sperziebonen schoon. Kook ze in ruim water met zout in 6 minuten beetgaar. Laat ze even uitlekken.
  • Schep de sperziebonen in de ovenschaal. Verdeel er het vlees met de saus over. Dek af met de aardappelkroketjes in een mooi patroon.
  • Bak de stoofschotel met de aardappel- kroketjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Oma’s stoof met sperziebonen onder een feestelijke deksel van aardappelkroketjes.
  • Tip: Voeg voor een extra rijke saus 1 eetlepel appelstroop aan het stoofvocht toe en vervang de bouillon door donker bier.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 570 kcal
  • 36 g vet waarvan 14 g verzadigd
  • 28 g koolhydraten
  • 32 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 2,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen