U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gevulde röstikoekjes met Queijo da Serra en kalkoen

45 min bereidingstijd
15 - 20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Rondjes Naturel (à 750 g)
  • 600 g kalkoenfilet
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • Zout en peper
  • 2 el olijfolie
  • ½ Queijo da Serra (Portugese bergkaas)
  • 6 rode en/of groene jalapeñopepers
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 1 bosje koriander of platte peterselie
  • Uitsteker (2 cm ø)

Bereiding:

  • Laat de röstirondjes iets ontdooien. Steek uit de helft van de rondjes een gat. Leg de ‘röstiringen’ op de hele röstirondjes.
  • Snijd het kapje van de kaas. Schep met twee theelepeltjes steeds een beetje kaas in de röstitorentjes. Zet de torentjes op de bakplaat. Leg er ook de uitgestoken rondjes bij.
  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Dep de kalkoenfilet droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met het korianderzaad, zout en peper.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de kalkoenfilet in 25 minuten bruin en gaar; leg de deksel schuin op de pan.
  • Leg de jalapeñopepers en de puntpaprika’s bij de gevulde röstirondjes op de bakplaat. Bak de röstirondjes met de paprika’s en de jalapeñopepers in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de kalkoenfilet in plakjes. Hak de koriander of platte peterselie grof. Leg de kalkoenfilet met de geroosterde puntpaprika’s op een schaal. Bestrooi met de helft van de koriander / platte peterselie
  • Zet de gevulde röstirondjes op een tweede schaal. Verdeel er de uitgestoken rondjes over. Leg er ook de jalapeñopepers bij en bestrooi met de rest van de koriander of platte peterselie.
  • Queijo de Serra is de koning van de Portugese kazen. De schapenkaas wordt al eeuwen ambachtelijk van rauwe melk gemaakt door herders in de bergen van Serra da Esterela. De kaas is heel zacht, haast smeerbaar en heeft een vrij uitgesproken smaak. Brie of camembert zijn prima alternatieven.
  • Tip: De gevulde röstirondjes zijn ook heerlijk als vegetarisch gerecht. Serveer er een frisse groene bladsalade met olijven bij.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 760 kcal
  • 36 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 51 g koolhydraten
  • 53 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 3,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen