U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gevulde kalkoenfricandeau met kalfsgehakt, walnoten en rozemarijn

1 uur bereidingstijd
15 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 24 Aviko Pom’ Duchesses
  • 8 takjes rozemarijn
  • 500 g kalkoenfricandeau
  • 50 g walnoten
  • 100 g kalfsgehakt
  • 25 g roomboter
  • 400 g aspergebroccoli (bimi)
  • 3 el olijfolie
  • Staafmixer met hakmolen, keukentouw, bakplaat, grillpan, aluminiumfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Laat de Pom’ Duchesses ontdooien. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn maar laat het topje erop.
  • Maak aan een zijde van de kalkoenfricandeau een inkeping en snijd het stuk vlees in tot binnenin een zo groot mogelijk zakje ontstaat; let op dat je niet doorsnijdt!
  • Maal in de hakmolen de walnoten met 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes fijn. Kneed het walnoot-rozemarijnmengsel met zout en peper naar smaak door het kalfsgehakt.
  • Vul de fricandeau met het gehaktmengsel. Vouw het vlees goed rond de vulling en bind de opening goed dicht met een stuk keukentouw.
  • Smelt in een braadpan de boter. Bestrooi de fricandeau met zout en peper. Bak het vlees rondom bruin en braad het dan in 40-45 minuten met de deksel schuin op de pan goudbruin en gaar. Keer de fricandeau regelmatig.
  • Rijg de Pom’ Duchesses aan de takjes rozemarijn. Leg de spiesjes op de bakplaat. Bak de aardappeltorentjes in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de fricandeau onder aluminiumfolie 8-10 minuten rusten. Verhit de grillpan. Bestrijk de aspergebroccoli dun met de olijfolie en gril ze in 6-8 minuten beetgaar. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Snijd de gevulde fricandeau in plakken en verdeel over 4 borden. Serveer met de aardappel-rozemarijnspiesjes en de aspergebroccoli.

 

Gevuld vlees staat altijd feestelijk op tafel en valt bij iedereen in de smaak. De malse kalkoenfricandeau is gevuld met kalfsgehakt, walnoten en geurige rozemarijn.

 

Tip: Vries de rest van de rozemarijnnaaldjes in, eventueel in kleine porties zodat je ze snel aan een soep of saus kunt toevoegen.

 

Tip: Tot na het vullen is de fricandeau al eerder voor te bereiden. Bewaar het vlees in vershoudfolie gewikkeld in de koelkast en laat voor het braden tijdig op kamertemperatuur komen.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 660 kcal
  • 39 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 31 g koolhydraten
  • 44 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 1,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen