U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gemarineerd buikspek met BLT-gratins

6 personen
20 min bereidingstijd - Marineren: 2 uur
1,5-2 uur op de BBQ

Wat heb ik nodig:

  • 3 verpakkingen Aviko Gratins met Emmentaler kaas en room (à 4 stuks)
  • 1 kg buikspek zonder zwoerd
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el gedroogde oregano
  • 4 el olijfolie
  • 12 plakjes tomaat
  • 24 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla
  • 6 el knoflooksaus
  • Vijzel, bbq, evt. bakplaat of braadslede (met rooster), aluminiumfolie

Bereiding:

  • Dep het buikspek droog met keukenpapier. Kneus in de vijzel het venkelzaad met de oregano. Meng de olijfolie erdoor.
  • Leg het buikspek op een schaal en wrijf de bovenkant goed in met de venkelmarinade. Laat afgedekt minstens 2 uur marineren in de koelkast.
  • Verhit de barbecue of verwarm de oven voor tot 160 ºC. Leg het buikspek op het barbecuerooster (zie tip) of de bakplaat of in de braadslede (met rooster) en bestrooi met zout en peper naar smaak. Rooster het buikspek in 1,5 uur mooi bruin en gaar.
  • Leg intussen de plakjes tomaat op de gratins. Omwikkel de gratins met de bacon of het spek en bestrooi met peper naar smaak. Zet de gratins na ruim 1 uur bij het buikspek en rooster ze in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Leg het buikspek op een plank of schaal en laat onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. Zet de gratins op een schaal en garneer ze met de ijsbergsla en de knoflooksaus.
  • Snijd aan tafel het buikspek in mooie plakken en serveer met de BLT-gratins.

 

BLT staat voor ‘bacon, lettuce en tomato’, oftewel: bacon, sla en tomaat. In Amerika is dit een populaire combinatie voor sandwiches. Wij maken er gratins mee, die het goed doen op de barbecue!

 

Tip: zet een lekbak onder het barbecuerooster om het druipende vet van het buikspek op te vangen.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 1130 kcal
  • 95 g vet waarvan 20 g verzadigd
  • 28 g koolhydraten
  • 40 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 3,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen