U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Beenham met röstidragonkorstje, kruidige pruimensaus en salade met zoete aardappel en paddenstoelen

30 min bereidingstijd
40 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 75 g Aviko Rösti Original, ontdooid
  • 1 verpakking Aviko Sweet Potato Blokjes (450 g)
  • 1 beenham van 500 g
  • 1 el mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje dragon
  • 50 g geraspte jonge kaas
  • 75 g gewelde pruimen
  • 1 tl kardemom
  • ¼ tl kruidnagel
  • 75 ml appelsap
  • 25 g roomboter
  • 1 el pijnboompitten
  • 150 g gemengde paddenstoelen
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • 50 g bladsla
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • Braadslede, staafmixer

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Leg de beenham in de braadslede en besmeer de bovenkant met de mosterd.
  • Strooi de rösti in een kom. Pers er de knoflook boven. Hak de dragonblaadjes fijn en meng met de kaas door de rösti. Verdeel de rösti over de beenham en druk licht aan.
  • Bak de beenham in de voorverwarmde oven in 40 minuten bruin en gaar. Verwarm intussen in een steelpan de pruimen 10 minuten met de kardemom en kruidnagel, het appelsap, de roomboter en 150 ml water. Pureer de pruimen van het vuur met de staafmixer. Voeg extra appelsap of water toe als de pruimensaus nog te dik is. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bereid de blokjes zoete aardappel volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of airfryer. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  • Veeg de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukjes. Verhit in de koekenpan de olijfolie. Bak de paddenstoelen op hoog vuur in 4 minuten gaar. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Snipper de sjalot. Strooi de bladsla met de sjalot op een schaal. Verdeel er de blokjes zoete aardappel, de paddenstoelen en de pijnboompitten over. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Leg de beenham op de salade en snijd aan tafel in mooie plakken. Serveer met de kruidige pruimensaus.

 

Met beenham doe je íedereen een plezier, zeker met een knapperig korstje van rösti met mosterd, dragon en kaas. Lekker met een royale salade met zoete aardappel en paddenstoelen. Serveer er desgewenst nog wat los gebakken rösti bij.
 
Maak je iemand anders blij met dit gerecht?
Het vlees met de saus is ook heerlijk om koud te eten. Liever warm? Verwarm de beenham in de oven en de pruimensaus op laag vuur. Doe de salade er apart in een bakje bij, zonder olijfolie zodat de slablaadjes knapperig blijven. Geef aan dat ze die er zelf nog even aan toevoegen.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 630 kcal
  • 37 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 39 g koolhydraten
  • 31 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 3,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen