Aardappelpuree met gegrilde bavette en paddenstoelen-mascarponesaus
30 min bereidingstijd
8-10 min op de BBQ
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Haal de bavette 1 uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Dep de bavette droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met zout en peper. Gril de bavette op de BBQ (of koekenpan) in 8-10 minuten mooi bruin en vanbinnen rosé en sappig. Laat de bavette van de BBQ 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Verwarm tijdens het grillen en rusten van het vlees de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd de puree afgedekt warm.
- Snipper de sjalot en maak de paddenstoelen schoon. Snijd grote exemplaren in stukken. Smelt in een koekenpan de boter. Fruit de sjalot 1 minuut. Schep de paddenstoelen erdoor en bak 3 minuten mee. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Schenk de Madeira in de pan en voeg de tijm toe. Laat de jus 1-2 minuten tot de helft inkoken.
- Roer de mascarpone los met 1 eetlepel warme jus. Roer de mascarpone door de paddenstoelenjus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Snijd de bavette in mooie plakjes. Schep de aardappelpuree op een warme serveerschaal. Leg er de bavette bij en schep de paddenstoelenmascarponesaus erover.
- Tip: De bavette kan uiteraard ook in de koekenpan worden gebakken. Fruit dan de sjalot in het bakvet van de bavette, zodat de heerlijke vleessappen niet verloren gaan.
Benodigd product
![](/media/images/7cd4e63d6bfbdc6e328c083ba35a7017_large.jpg)
Voedingswaarden per persoon
- 525 kcal
- 22 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 33 g koolhydraten
- 41 g eiwit
- 4 g vezels
- 2,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen