U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aardappelpuree met gegrilde bavette en paddenstoelen-mascarponesaus

30 min bereidingstijd
8-10 min op de BBQ

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Naturel (750 g)
  • 500 g bavette
  • 1 sjalot
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 15 g roomboter
  • 2 takjes tijm
  • 1 miniflesje Madeira (wijn, 100 ml)
  • 2 el mascarpone
  • BBQ, aluminiumfolie

Bereiding:

  • Haal de bavette 1 uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Dep de bavette droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met zout en peper. Gril de bavette op de BBQ (of koekenpan) in 8-10 minuten mooi bruin en vanbinnen rosé en sappig. Laat de bavette van de BBQ 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Verwarm tijdens het grillen en rusten van het vlees de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd de puree afgedekt warm.
  • Snipper de sjalot en maak de paddenstoelen schoon. Snijd grote exemplaren in stukken. Smelt in een koekenpan de boter. Fruit de sjalot 1 minuut. Schep de paddenstoelen erdoor en bak 3 minuten mee. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Schenk de Madeira in de pan en voeg de tijm toe. Laat de jus 1-2 minuten tot de helft inkoken.
  • Roer de mascarpone los met 1 eetlepel warme jus. Roer de mascarpone door de paddenstoelenjus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Snijd de bavette in mooie plakjes. Schep de aardappelpuree op een warme serveerschaal. Leg er de bavette bij en schep de paddenstoelenmascarponesaus erover.
  • Tip: De bavette kan uiteraard ook in de koekenpan worden gebakken. Fruit dan de sjalot in het bakvet van de bavette, zodat de heerlijke vleessappen niet verloren gaan.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 525 kcal
  • 22 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 33 g koolhydraten
  • 41 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 2,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen