Truffelgratins met duxelles van paddenstoel
20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Zet de gratins op de bakplaat en schep de truffeltapenade erop. Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 goudbruin en gaar.
- Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in piepkleine stukjes. Smelt in een koekenpan de boter. Fruit de sjalot en knoflook in 2 minuten.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in 5 minuten gaar. Voeg de slagroom toe en verwarm nog 1-2 minuten. Schep de peterselie met de zout en peper naar smaak door het paddenstoelenmengsel ('duxelles')
- Zet de gratins op een schaal en schep de duxelles in een mooie dot erop.
Tip: Lekker met biefstuk of kalfsschnitzel en een frisse groene salade.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 325 kcal
- 25 g vet waarvan 16 g verzadigd
- 17 g koolhydraten
- 6 g eiwit
- 4 g vezels
- 1,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen