U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Truffelgratins met duxelles van paddenstoel

20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Gratins met Emmentaler kaas en room (à 400 g)
  • 3 el truffeltapenade
  • 150 g paddenstoelen
  • 25 g roomboter
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 el slagroom
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Zet de gratins op de bakplaat en schep de truffeltapenade erop. Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 goudbruin en gaar.
  • Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in piepkleine stukjes. Smelt in een koekenpan de boter. Fruit de sjalot en knoflook in 2 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in 5 minuten gaar. Voeg de slagroom toe en verwarm nog 1-2 minuten. Schep de peterselie met de zout en peper naar smaak door het paddenstoelenmengsel ('duxelles')
  • Zet de gratins op een schaal en schep de duxelles in een mooie dot erop.

Tip: Lekker met biefstuk of kalfsschnitzel en een frisse groene salade.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 325 kcal
  • 25 g vet waarvan 16 g verzadigd
  • 17 g koolhydraten
  • 6 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 1,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen