U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pikante vegetarische albondigas met aioli en mini kroketjes

15 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Mini Aardappel Kroketjes (600 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½-1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 400 g vegetarische balletjes
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • 3 el aioli
  • Airfryer

Bereiding:

  • Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Bak de aardappelkroketjes in 9 minuten goudbruin en gaar. Schud ze tussentijds eenmaal om.
  • Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Schep het paprikapoeder erdoor.
  • Schenk de inhoud van de blikken tomatenblokjes in de pan en breng tegen de kook. Voeg ook de vegetarische balletjes toe en laat nog 8 minuten zonder deksel op matig vuur sudderen.
  • Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper. Bestrooi de balletjes met de peterselie en serveer met de kroketjes en de aioli.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 750 kcal
  • 47 g vet waarvan 6 g verzadigd
  • 53 g koolhydraten
  • 21 g eiwit
  • 14 g vezels
  • 3,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen