U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Flammkuchen met spinazie, zoete aardappel en amandel

4 personen
10 min bereidingstijd
10-12 min in de oven

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappelblokjes (450 g)
  • 2 rollen koelvers flammkuchendeeg (à 240 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g crème fraîche
  • 1 el mayonaise
  • 150 g geraspte emmentaler of belegen kaas
  • 2 el amandelschaafsel
  • 50 g (baby)spinazie
  • 2 bakplaten met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 240 ºC. Rol het deeg uit en halveer elke deeglap. Leg het deeg op de bakplaten.
  • Pers de knoflook boven een kom. Voeg de crème fraîche, de mayonaise en de kaas toe. Meng goed en breng op smaak met zout en peper. Strijk het roommengsel uit over de deegbodems. Bestrooi met de zoete aardappelblokjes.
  • Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en strooi op een bord.
  • Bestrooi de flammkuchen uit de oven met de spinazie en het amandelschaafsel.

 

Tip: snijd de flammkuchen in kleine stukjes en serveer ze als borrelhapje.

 

Met zoete aardappelblokjes, spinazie en amandel is dit je nieuwe flammkuchen-favoriet!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 840 kcal
  • 45 g vet waarvan 21 g verzadigd
  • 82 g koolhydraten
  • 24 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 3,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen